Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
400 gram midye makarna,
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz,
1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen,
200 gram çayır peyniri,
50 gram sadeyağ,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
2 kahve fincanı makarnanın haşlandığı sudan.
Yapımı: makarnalardan 400 gramını haşlamalı. Makarnaları ateşten indirmeden iki - üç dakika önce iki kahve fincanı kadar makarna suyundan alıp bir kenara bırakmalı. Makarnaları süzünce ufak parçalara bölünmüş yağları içine atıp harmanlamalı ve yapımını aşağıda anlatacağımız peynirli salçayı döküp ikinci bir defa harmanladıktan sonra servis yapmalı.
Zaten yumuşak olan çayır peynirini bir çatalla ezerek iyice ufalamalı. Kıyılmış .fesleğenle maydanozu katıp iyice karıştırdıktan sonra tuzlayıp biberlemeli ve tekrar karıştırırken makarnadan alınan iki fincan sıcak suyu katmalı. Sonra karışımı ateşe oturtup bir taşım kaynatmalı ve makarnanın üstüne dökmeli.
|