|
|
Desenli İsviçre Rulosu |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111806
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2015
1,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardagı un
1 yemek kaşıgı kakao
25 gr rendelenmiş sütlü çikolata
25 gr rendelenmiş beyaz çikolata
3 adet yumurta
yarım su bardagı toz şeker
6 yemek kaşıgı margarin
1,5 su bardagı pudra şekeri
1 yemek kaşıgı kakao
1 paket vanilya
3 yemek kaşıgı iri çekilmiş badem
25 gr margarin
Fırını 200 dereceye ayarlayın. 30 x 20 cmlik dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt serin. Unun yarısı ile kakaoyu derin bir kapta karıştırın. Rendelenmiş sütlü çikolatayı ilave edin. Kalan unu başka bir kapta sanayagı rendelenmiş beyaz çikolata ile karıştırın. Yumurtalarla şekeri ısıya dayanıklı bir kaba alıp çırpın. Kabı içi kaynar su dolu kabın üzerine yerleştirip karışım yoğunlaşana kadar çırpmaya devam edin. Kabı ocaktan alıp karışımın yarısını başka bir kaba aktarın. Beyaz çikolata karışımını bir kaba, sütlü çikolata karışımını ise diğer kaba ilave edin. Her iki kaba da Birer yemek kaşığı su ilave edip karışımların yumuşamalarını sağlayın. Her iki karışımı fırın kabına aralıklı olarak dökün. Tahta çubukla karıştırıp hareli bir hamur elde edin. Yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarın. Kenarlarını keserek düzgün bir hale getirin. Nemli bir bezle sarıp soğumaya bırakın. sanayağını pudra şeker, kakao ve vanilya ile iyice çırpın. Bademi ilave edip karıştırın. Kekin üzerine sardığınız bezi alın. Tüm yüzeyine kremayı yayın. Uzun taraftan başlayıp rulo şeklinde sarın. Rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.
|
|
Desenli İsviçre Rulosu Tarifleri İsviçre Yemekleri
|
|