|
|
Dible (Fasulyeli Pilav) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45636
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2010
2,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
- 1 kg fasulye
- 1 su bardağı pirinç
- 3 adet orta büyüklükte soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet küçük domates
- 1 çorba kaşığı Luna margarin
- Pul biber
- Karabiber
Taze fasulyeler küçük küçük doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur. Fasulyelerin üstüne yıkanmış pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve Luna ilave edildikten sonra kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresi boyunca ara ara karıştırılır. Daha sonra tavada zeytinyağı yakılarak tencereye dökülür ve pilav gibi demlenmeye bırakılır.
|
|
Dible (Fasulyeli Pilav) Tarifleri Luna Yemek Tarifleri
|
|