|
|
Dijon Usulü Balık Pane (Fransa) |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc5803
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2006
2,999 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 adet beyaz etli balık dileto (dondurulmuş mezgit veya sudak fileto
olabilir)
¼ su bardağı mayonez (yağsız))
2 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi
1 çorba kaşığı hardal (tercihan Dijon hardalı)
1 çorba kaşığı karaturp rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
½ su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
karabiber
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Küçük bir kapta mayonezi 1 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi,
karaturp rendesi, limon suyu, margarin ve ufalanmış bayat ekmeğin yarısı
ile iyice karıştırın.
Filetoları hafif yağladığınız fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Hazırladığınız
sosu balıkların üstünü kaplıyacak tarzda sürün. Kalan parmesan peyniri
rendesini ve ufalanmış ekmek içlerini karıştırıp balıkların üstüne serpin.
180oC’a ısıttığınız fırına balıkları sürün ve 15 ila 20 dakika pişirin.
|
|
Dijon Usulü Balık Pane (Fransa) Tarifleri Charlot Tarifleri
|
|