|
Dikenucu Salatası (Sakarya) |
|
yeni sayfa
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc146006
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2019
1,040 defa indirildi / yazdırıldı
|
Millî Eğitim Bakanlığı
1 kg dikenucu otu
6 su bardağı su
4 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Dikenucu ayıklanarak bol suda yıkanır.
Tencereye 6 su bardağı su konulur, yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika kadar haşlanır.
Haşlanan dikenucu süzülür.
Diğer taraftan tavaya sıvı yağ konulur.
Üzerine dikenucunu ilave edilir ve kavrulur.
İnce kıyılmış sarımsağı ve tuzu ilave edilip 3-4 dakika daha kavrulur.
En son ceviz ilave edilip karıştırılır.
Sıcak olarak servis edilir.
|
|