FILETS DE SOLE VALENTINE
4 kişi için MALZEME :
16 adet orta boy dil balığı filetosu (Dört iri dilden elde edilir)
16 adet mantar, kibrit gibi dilimlenmiş
1 adet dilimlenmiş siyah mantar
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1/2 tatlı kaşığı margarin
Tuz, bir çimdik karabiber
1 su bardağı balık suyu, yoksa konsome, yoksa su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı un
4 çorba kaşığı krema
1 yumurtanın sarısı
YAPILIŞI :
Balık filetolarını hafifçe dövüp yassıltınız, içini dışa getirip üçe katlayınız
Dibi düz küçük bir tencerenin altını margarinle yağlayıp soğanı serpiniz, üzerine balıkların katlanmış kısmını alta getirerek diziniz
Tuz, biber, mantar ve siyah mantarı ve balık suyunu ilâve ediniz
Kapağını kapatıp gayet ağır ağır kaynatarak yedi sekiz dakika pişirip ateşten alınız
Bir kevgirle veya bir paletle balıkları alta, mantarları üste getirerek susuz olarak bir güvece veya graten tabağına çıkarınız
Tereyağı ile unu ezip balıkların suyuna ilâve ediniz
Bir çırpma teli ile karıştırarak ağır ağır iki dakika kaynatınız, yumurta sarısını krema ile karıştırıp sosun içerisine karıştırarak ilâve ediniz
Ateşten alıp balıkların üzerine dökünüz, salamandrada yoksa üstten hızlı ateşli fırında üstü renk alıncaya kadar bir kaç dakika kızartıp servis ediniz.
|