1 bütün ince dilim ayva
1 yemek kaşığı pekmez
3,5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet iri boy şeftali komposto
¼ adet kırmızı soğan
2 adet kuru kayısı
4-5 adet ceviz içi
80 gr dil peyniri
1 çay kaşığı elma sirkesi
2 dal taze fesleğen
1 gr taze kişniş
1 dal taze keklik
1 dal taze biberiye
20 gr akdeniz yeşilliği
60 gr dondurulmuş frambuaz
½ çay bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
Dil peynirinde 2 ince dilim kesilir. Kırmızı soğan, kuru kayısı, geri kalan dil peyniri brunoise (çok küçük küp) şeklinde doğranır. Malzemeler alınıp ufak kırılmış ceviz içi, tereyağı, elma sirkesi ve ince kıyılmış taze fesleğen ile karıştırılır. Oluşan karışım şeftalinin içerisine doldurulur. Şeftalinin uzerine dilimlenen dil peynirleri koyulduktan sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında dil peynirleri eriyinceye dek pişirilir. Frambuaz, sirke, tereyağı, tuz ve tavuk suyu bir rondoda çekilip sıvı akıcı hale getirilir. Bir tavada tereyağını ısıtıp önceden dilimlenmiş ayva eklenir. Pekmez de ilave edildikten sonra ayva pekmezle hafifçe pişirilir. Servis tabağına pekmezli ayva koyduktan sonra üzerine şeftali dolması ve onun üzerine de taze baharat, Akdeniz yeşilliği salatası eklenir. Etrafına frambuaz dressing gezdirerek servis edebilirsiniz.
|