1 kilo kıymayı çukur bir kaba koyun. 2 yumurtayı, elde doğradığınız 3 soğanı, 2 çorba kaşığı köfte baharını, 2şer tatlı kaşığı kimyon ve karabiberi içine ekleyip karıştırın.
En son yarım bağ maydanozu ve biraz büyük parçalar halinde dövdüğünüz 1 avuç antep fıstığını ekleyin. Sonra da yavaş yavaş yarım ekmek içini (veya 4 kaşık galeta ununu) katın.
Elinizle top yaptığınızda yapışmayacak ya da kuru kalıp parçalanmayacak bir kıvamı tutturunca, kıymanızı elinizde açın ve tam ortasına, kenarları 2 cm, yüksekliği de 1 cm olan parçalar halinde kestiğiniz dil peynirlerini koyun; sonra katlayıp normal köfte görünümüne kavuşturun.
Izgarada veya tavada kızartabilirsiniz. (Tavanın altını yağlayacak ve yapışmasını engelleyecek kadar yağ yeterli olacaktır).
|