12 iri lahana yaprağı
2 iri dilbalığı (her biri yaklaşık 350 g)
limon dilimleri (süsleme için)
Baharlı, pirinçli harç:
60 g (4 çorba kaşığı) pirinç (tercihen kabuklu pirinç)
bir tutam tuz
60 g mantar (ince kıyılmış)
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra iri parçalar halinde doğranmış)
30 g hindistancevizi kreması (isteğe bağlı)
1/2 tatlı kaşığı köri
bir tutam zencefil
Harcı hazırlamak için bir tencereye 17,5 cl (yaklaşık 1 1/3 su bardağı) su koyup, pirinci ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, harlı ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, pirinç bütün suyunu çekene ve iyice yumuşayana kadar (20 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, mantarlar, domatesler, hindistancevizi kreması (isteğe bağlı), curry ve zencefili koyun ve iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın.
Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Pişirme sırasında .yanmamaları için 24 kürdanı 10 dakika kadar soğuk suda bırakın. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo döşeyin.
Lahana yapraklarını kaynar suda renkleri ağarıncaya kadar (15 saniye) tutup, bir süzgeçte suyunu süzdürün. Sonra soğuk sudan geçirip, sularını yeniden iyice süzdürün. Lahana yapraklarını uzunlamasına ikiye bölüp, kenarlarını kesin. Her lahana parçasını 15 x 2 cm'lik şeritler halinde katlayın. Pirinci 24 parçaya ayırıp, lahana şeritlerinin üstüne koyun.
Keskin bir bıçakla, her bir balıkfiletosunu 2 cm genişliğinde 3 parçaya kesip, parçaları pirinçli lahana yaprağı şeritlerinin üstlerine koyun. Lahana yapraklarını rulo halinde yuvarlayıp, iki uçlarından taşacak biçimde birer kürdan geçirin.
Ruloları fırın tepsisine yerleştirip, tepsiyi fırına vererek balığın yumuşaklığı ve lahana yaprağının yeşilliği kaybolmayacak kadar (5 - 6 dakika) pişirin.
Tepsiyi fırından alıp, ruloları geniş bir tabağa dizin ve çevrelerini limon dilimleriyle süsleyerek sıcak sıcak servis yapın.
|