|
|
Dilim Dolma |
|
Doğa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79342
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
2,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Su Bardağı sıcak su
3 Adet patlıcan
1 Çay Bardağı sumak
500 gr yağsız kıyma
3 Adet sivri biber
1 Adet soğan
750 gr köftelik ince bulgur
4 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı domates salçası
Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alıp soğan, kırmızı tozbiber, bulgur ve tuzu ekleyin. Ara sıra su serperek yoğurun. Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanları önce yuvarlak olarak 4 parçaya bölün. Her parçayı dikey olarak 1 cm kalınlığında dilimleyin. Domatesin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.Tencerede margarini eritip salçayı kavurun. Tencereyi ateşten alın. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde hafif sıkarak şekil verin. Köfteleri tencereye yerleştirin. Üzerine bir sıra patlıcan dizip domates ve biberleri serpiştirin. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzgeçten geçirerek suyunu tenceredeki yemeğin üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
|
|
Dilim Dolma Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|