6 yaprak milföy hamuru
2 çorba kaşığı yoğurt
300 gram peynir
1 adet soğan
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Öncelikle rendelenmiş soğanı bir miktar yağ ile tavada 2 dakika kavurup üzerine peyniri ekleyip tabağa alın. Yoğurt ve sütü bir kabın içinde iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. Baharatları da üzerine ekleyip iç harcı hazırlayın. Milföy hamurunu ince açın, peynirli harçtan kenarına dizip, sarıp rulo yapın. Fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın. Çıkınca dilimleyip servis tabağına alın.
Not: Sıcak olarak yenen bu müthiş böreği isterseniz önceden hazırlayıp, dondurucuda dondurup, sonra fırında kızartabilirsiniz.
|