|
|
Dilim Muhallebi |
|
tom-bik
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc93276
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2013
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
125 gr margarin
9 kaşık un
9 kaşık şeker
2 paket vanilya
2 adet damlasakızı
1 bardak hindistancevizi
1 bardak antepfıstığı
Margarini tencereye koyup eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar hafif kavurup yavaş, yavaş sütü ekleyerek karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca şekeri ve damla sakızını ekleyip 5dk daha pişirip ocaktan alın. Ocaktan aldığınız muhallebiyi yaklaşık 10 dk. mikserle çırpın (uzun dar bardak kullandım ben) Bardakları su ile çalkalayıp hazırlanan muhallebiyi bardaklara doldurup ilk sıcağı çıkınca buzdolabında bir gece beklettikten sonra muhallebili bardakların üzerlerine su ekleyip hemen boşaltıp tatlıları bardaktan çıkartıp ıslatılmış bıçak ile istenilen genişlikte dilimleyerek her tarafını hindistancevizine bulayıp fıstıkla süsleyip servis yapın.
Muhallebileri bardaktan kolay ve sorunsuz çıkartmak için hemen suyun altına tutup çekin ve bardaktan çıkartın.Suya tutulmasındaki amaç tatlıların bardaktan daha kolay ve sorunsuz çıkması için ve hindistan cevizine rahat bulanması için.Bardaktan kütle halinde çıkan tatlıyı istenilen genişlikte ıslatışmış bıcak ie dilimlere kesip hindistan cevizine bulayın
|
|
Dilim Muhallebi Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri
|
|