| 
 
 
 | 
DİLİM UN HELVASI | 
  | 
dumrul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.02.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46831 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2010 
3,406 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
5 kahve fincanı un
 
3 kahve fincanı erimiş margarin
 
Şerbeti:
 
2 bardak su
 
4 kahve fincanı tozşeker
 
 
YAPILIŞI
 
Bir tencede yağı eritip kızgın hale getirince unu ilâve ediniz ve karıştıra karıştıra unu kavurunuz. Bir başka tencerede hazırladığınız şurubu ılık olarak kavurduğunuz unun üstüne dökünüz. Hamur tencereye ve kaşığa yapışmayacak hale gelince helvanızın kıvamı olmuştur. Helvanızı iyi bir şekilde servis yapmak için bir tepsiye yayınız ve iyice soğuyunca kare kare kesip servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |