Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Diyep Usulü Balık Graten


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Diyep Usulü Balık Graten

Yurdaer
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.02.2010
Mesajlar: 19
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc47396
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2010
2,797 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg balık (Kefal, levrek ve sinarit gibi balıklardan)
20 gr margarin (1 çorba kaşığı)
2 bardak su
1 maydanoz kökü
1 havuç
1 küçükçe soğan
Etrafının garnitürü :
350 gr patates (3 büyük)
25 gr margarin (1 çorba kaşığı)
1 tane yumurta
tuz (1 tatlı kaşığı)
Balığın salçası:
20 gr tereyağı (1 çorba kaşığı)
20 gr un (1/4 kahve fincanı)
80 gr tereyağı ayrıca (4 çorba kaşığı)
25 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 bardak balık kemiklerinin piştiği su
su
tuz
karabiber

Soyulan patatesler bir kap içinde üzerlerini örtecek kadar su konularak haşlanır. Patatesler yumuşayıncaya kadar suyu süzülür ve bunlar ezilerek püre haline getirilir. Ölçülere göre yumurta, margarin ve tuz katılarak iyice karıştırılır, birbiriyle halledilir. Elde edilen püre, bir sıkma torbasına konarak bir tarafa bırakılır.
Daha sonra yine ölçülere göre 1 ya da 2 balığın filetoları çıkarılır ve içi margarinle yağlanmış bir tepsiye döşenir, bunlar da bir tarafa bırakılır.
Yine bir tencere alınır, içine havuç, soğan, maydanoz kökü ile balığın baş, kuyruk ve kemikleri konur, ağzı açık olarak 30 dakika haşlanır sonra bir bardağa süzülür.
Tepsideki balık filetolarına süzdüğümüz baş, kuyruk ve kılçık suyunun üçte biri katılarak, kuvvetli ateşte filetoların bir tarafı 3 öbür tarafı da 3 olmak üzere 6 dakika pişirilir. Balıklar, delikli kepçe ile tepsiden çıkarılarak kenarlarına patates dizilen tabağın ortasına sıralanır.
Bu tabak bir tarafa bırakılır. Balıkların su, baş, kuyruk ve kılçık suyunun üzerine süzülerek ilâve edilir.
Bu iş de bitince, bir kaba ölçülere göre tereyağı ve un konularak hafif ateşte 3 dakika kavrulur. Buna, süzülen balık suyu da katılır. Salça, boza gibi oluncaya kadar karıştırılır ve pişirilir.
Ateşi azaltılarak içine yavaş yavaş tereyağları konulur, iyice karıştırılır ve yağ salçaya yedirilir. Sonra buna rendelenmiş kaşar ile biber ve tuz ilâve edilir. İyice karıştırılan kap ateşten indirilir. Bu salça, içinde balıklar bulunan tabağa yavaş yavaş gezdirilir, ama patatesler dökülmez. Tabak kızgın fırına sürülür, 10 dakika kızartılarak, tabağı ile servis yapılır.
Hazırlanan yemek sıcak sıcak yenir.






Diyep Usulü Balık Graten Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Diyep Usulü Balık Graten 30,481 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort