3 adet yufka
250 gram light beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
Sıvı yağ
Her yufkayı 16 parçaya bölün. Beyaz peyniri derin bir kaba alın ve çatalla ezin, maydanozu ince ince kıyın. Yumurtayı, maydanozu peynirin içine ilave edin ve hepsini karıştırın. Üçgen şeklinde kestiğimiz yufka parçasının geniş tarafına malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın ve çok sıkı olmadan sarın, yufkanın sivri ucunu parmağınızla ıslatın ve yapıştırın.
Hepsini böylece sardıktan sonra fırın tepsisine dizin, yumurta fırçası ile çok az sıvı yağ sürün. Fırının ızgara kısmını açarak börekleri önlü arkalı kızartın. Sıcak servis yapın.
|