|
|
Doğrama (Şanlıurfa) |
|
nuri şenbülbül
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2017
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130162
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2017
5,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
½ kg kuşbaşı et
1 kg patlıcan
1 kg domates
½ kg yeşil biber
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı yağ
6-7 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
Tencereye et konulup bir çay bardağı suda haşlanır. Patlıcan ve kabuğu soyulan domatesler küp şeklinde doğranır. Soğanlar yemeklik olarak ve biberlerde tohumları alınarak 1 cm. uzunluğunda doğranır. Tencerede haşlanan etin üzerine yağ katılarak ısıtılır, içerisine atılan soğanlar pembeleşince yeşil biberle kavrulmaya devam edilir. Biberler solunca patlıcanlar tencereye konulup kavrulmaya devam edilir, patlıcanlar yumuşayınca da salça ile kavrulup üzerine doğranmış domatesler dökülerek karıştırılır. Sonra sarımsak tuz, baharat ve su ilave edilerek kısık ateşe bırakılan yemek suyunu çekince ateşten alınır, sade bulgur ya da pirinç pilavıyla yenilir.
Not: Urfa ağzında, dorgama.
|
|
Doğrama (Şanlıurfa) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri
|
|