Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Dolama Börek (Sivrihisar Eskişehir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dolama Börek (Sivrihisar Eskişehir)

dönüm
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc134226
Gönderme Tarihi: 20.May.2018
893 defa indirildi / yazdırıldı




Tahsin Altın
Sivrihisar Folkloru


600 gr. Un
5 orta boy patates
2 orta boy soğan
50 gr. Tereyağı
50 gr sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak su

Un + tuz + su karışımı ile bir hamur yoğrulur. Serin bir yerde 30 dakika bekletilir. Dinlendirilmiş olan hamurdan 6 adet beze yapılır. Bezeler serin bir yerde dinlendirilir. Bezelerden 20 cm çapında kalınca birer hamur açılır ve dinlendirilir. Kalın hamurlardan çok ince yufka açılır. Yufkalann kuruması için temiz bir bez üzerinde 30 dakika dinlendirilir. Bu işlem böreğin gevrek olması için yapılır. Börek içinin Hazırlanışı: Küçük küçük doğranmış soğanlar, tereyağı + sıvı yağ karışımında kavrulur. Önceden haşladığımız patatesler küçük ve yassı şeklinde doğranır. Kavrulmuş olan soğanlara eklenir. Böreğin Yapılışı: Tepsi yağlanır. Yufkalar tek tek yağlanır. Önceden hazırladığımız börek içi yufkalara sarılır ve tepsiye dolayarak dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. Servis yapılır.







Dolama Börek (Sivrihisar Eskişehir) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(1 adet Dolama Börek (Sivrihisar Eskişehir) 5,102 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort