Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şekerpare Tarifleri > Dolama (1 adet - 62,206 defa bakıldı)

Dolama


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dolama

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc5372
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
2,310 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 kg. un,
10 gr. tuz,
3 yumurta
1,250 kg. iç fıstık,
500 gr. toz şeker,
700 gr. sade yağ,
100 gr. nişasta,
3 çay bardağı su

YAPILIŞ TARİFİ
Tepsiye boşaltılan un, kale gibi yapılır ve ortası açılır. 3 yumurtaya, suyun
içinde eritilmiş 10 gr. tuz katılır ve 1 çay bardağı su ile yoğurulur.
Yoğurma esnasında yeteri kadar su serpilerek, hamur kulak memesi
kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edilir. Yoğrulmuş hamur kol
kalınlığında 70er gramlık parçalar halinde kesilir. Bu
hamurlar yan çevrilerek üzerine nişasta serpilir ve avuç içiyle bastırılarak
yoğrulur. Bu şekilde sıkıştırılmış hamurlar merdaneyle tabak şeklinde
açılarak altına ve üstüne nişasta serpilir. Sonra parçalardan 10 tanesi üst
üste konur ve 10 katlı bu hamur grubu baklava oklavasıyla tepsi
büyüklüğünde açılır. Bunların arasına nişasta atılır ve her 70
gramlık hamur rulo şeklinde üst üste sarılır ve kumaş topu haline
gelin bu grup elle ovalanır. Yufkalar aralarına nişasta konularak üst üste
sağılır. Bu işlem üç kez yapıldıktan sonra tezgaha yatırılır. (Her 70 gr.
hamur 200 cm. boyunda 120 cm. eninde olacak şekilde yapılması gerekir)
Tezgaha yatırılan kat kat yufkalar 20x30 cm ebadında olacak şekilde
kesilir. Her iki kat kesilmiş yufka arasına yeteri kadar çekilmiş iç fıstık
serpilir. Bu parçalar oklavalara sarılır ve oklavadan çıkarılır. Altı sade yağla
(tereyağı) yağlanmış tepsiye kenardan başlayarak dizilir. Üzerine her
tarafına yayılacak şekilde 600 gr. civarında eritilmiş ılık sade yağ, gezdirilir
ve tepsi düşük ısılı fırına sürülür. Tepsi devamlı çevrilerek 20-25 dakika
kadar pişirilir. Fırından çıkartılan dolama üzerine, sıcak kıvamdan 4 çorba
kepçesi gezdirilerek dökülür ve düz bir zeminde 30 dakika soğumaya
bırakılır, sonra servise sunulur.
ŞERBETİ
500 gr. toz şekere 2.5 bardak su ilave edilir. Bu karışım 103 derece ısıya
varıncaya kadar kaynatılır. (Kıvamın iki parmak arasına alındığında
sünmemesi gerekir)






Dolama Tarifleri Şekerpare Tarifleri



(1 adet Dolama 62,206 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort