8 adet kare milföy hamuru
1 paket labne peyniri
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı pul biber
Yağlı kağıt sıkı bir rulo yapılarak baş parmağı kalınlığında 10 santim uzunluğunda kalın çubuk yapılır. İlk milföy hamuru lınır, bıçakla 6 eşit şerit kesilir. Şeritler hazırlanan çubuğa uç uca getirerek spral şeklinde sarılır. Bu şekilde 8 adet hazırlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 200 derece fırında altın rengini alana kadar pişirilir. Bu arada labne peyniri, kıyılmış maydanoz ve pul biber güzelce karıştırılır, krema pompasına doldurulur. Fırından çıkan boş börekler biraz soğuyunca içinden yağlı kağıtla hazırlanan çubuklar çekerek çıkarılır. Boşalan kısma krema pompasıyla labne peynirli karışım doldurulur. Servis tabağına dizilir.
|