|
|
DOLDURULMUŞ AY ÇÖREĞİ |
|
bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88465
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013
1,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://ihe.com.tr
30 gr. yaş maya
1 bardak su
1/2 tatlı kaşığı şeker
5 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1/2 kg. un
İç:
150 gr. peynir
18 adet zeytin
Üzeri İçin:
çırpılmış yumurta
susam
Mayayı bir kaba alın. Yağı ve suyu ekleyin ve karıştırın ardından tuz, şeker, yumurta ekleyerek karıştımaya devam edin. Unu da ilave ederek yumuşak bir hamuru elde edene kadar yoğurun. Üzerine bir kez örtün ve yarım saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamuru unlanmış bir zemin üzerine alarak zemindeki unu temizleyene dek yoğurun ve üçgen şekline getirin. İçine peyniri eşit miktarda yayın, zeytinleri ikiye bölün. Peynirin üzerine eşit aralıklarla dizin. Hamuru ay çöreği şeklinde katlayın ve yağlı kağıt üzerine yine yağlı kağıt ile kaplı olarak koyun. 20 dakika daha dinlendirin. Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve susam serpin. 200 derece fırının en alt katında 20 dakika pişirin
|
|
DOLDURULMUŞ AY ÇÖREĞİ Tarifleri Açma Tarifleri
|
|