|
|
Dolgulu Fırın Biftek |
|
suda
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2016
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc119066
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2016
1,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 parça dana biftek
4 adet patates
10 adet mantar
1 paket ıspanak
4 diş sarımsak
1 paket çam fıstığı
10 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
5 subardağı et suyu
1 kutu krema
Tuz
Karabiber
Yarım paket margarin
Taban sos için; ince ince kıydığımız sarımsağı önceden ısıttığınız tencerede yağ ile sotelemeye başlayın. Domateslerin kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın yada mikserden kısa kısa basarak parçalı kalacak şekilde çekin. Domatesleri tencereye ekleyin ve üzerine 1 kaşık domates salçası,tuz ve karabiber ilave ederek biraz tencerede döndürün. Domatesleri biraz suyunu salıp toparlayınca 5 bardak et suyu ekleyerek hafif ateşte ısıtın.
Kabukları soyulmuş patatesleri haşladıktan sonra ezerek içine yağ, krema, tuz ve karabiber ekleyerek püre haline getirin ve kenarda bekletin. Ateşte ısıttığınız tavaya biraz yağ koyup dilimlediğiniz mantarları da ilave edin tuz ve karabiber ekleyerek karıştırmaya devam edin. Mantarlar hafif kendilerini bırakınca çam fıstıklarını da karışıma ekleyin ve 2-3 dakika daha ateşte döndürün. Tavadaki harcı kenarda soğuyan patates püresine ilave edin ve iyice karıştırın. Etleri streç filmin arasına koyun ve hafifçe açılacak şekilde dövün. Soğumuş olan püre harcınızı dikkatlice kaşıkla alıp etin kendinize yakın kısmına koyun dikkatli ve sıkı bir şekilde rulo yapın ve en sonunda kenarlarını kürdanlar ile sıkıca tutturun. Ateşte ısıttığınız tavaya az miktarda yağ ekleyip etlerinizin her iki tarafını da biraz tuz ve karabiber ile ovuşturduktan sonra tavada sadece dışları renk alacak kadar kızartın. Hazırladığınız domatesleri fırın kabınıza koyup üzerine etleri yerleştirin. Kalan domates sosunuda etlerin üzerine gezdirip 150 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Geniş bir servis tabağında tabana sosu yayarak servis edin.
|
|
Dolgulu Fırın Biftek Tarifleri Et Yemekleri
|
|