Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Domates Buzlu Soğuk Maydanoz Çorbası (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Domates Buzlu Soğuk Maydanoz Çorbası (Fransa)

genç orhan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc30213
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2008
2,456 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
4 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
1 soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
4 su bardağı tuzsuz tavuk ya da sebze suyu
1 patates (kabuğu soyulup, ince dilimlenmiş)
125 g maydanoz yaprağı
6 nane dalı (süsleme için)
Domates buzu:
500 g olgun domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, her biri 4'e bölünmüş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış)

Domates buzunu hazırlamak için, domatesleri blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Püreyi bir tel süzgeçten bir kâseye geçirip, limon suyu, tuz ve naneleri ekleyerek karıştırın. Karışımı bir buz kalıbına doldurup, kalıbı derin dondurucuya kaldırarak, 2 - 3 saat bekletin.
Bu arada zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca taze soğanlar, soğanlar, sarımsak, tuz ve karabiberi katıp, sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyunu ekleyip, patates dilimlerini katarak, ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatarak, karışımı 25 - 30 dakika pişirin.
Bu arada bir tencerede su kaynatıp, maydanoz yapraklarını ekleyin. Yeniden kaynamaya başlar başlamaz tencereyi ateşten alıp, maydanozları bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında diriltin ve blendır kabına aktarın. Tencereyi ateşten alıp, sebzeli karışımı da blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Karışımı bir tel süzgeçten büyük bir kâseye geçirip, bir kenara bırakın. Oda sıcaklığına inince üstünü plastik filmle örtüp, buzdolabına kaldırarak, en az 2 saat soğutun.
Derin dondurucudaki buz kalıbını alıp, domates buzlarını blendır kabına aktararak, çok küçük parçalara kırı-lıncaya kadar karıştırın. Buzdolabındaki kâseyi alıp, çorbayı soğutulmuş 6 çorba tabağına bölüştürün. Her tabağın ortasına birkaç kaşık (tercihen dondurmacı kaşığı) blendırdaki domates buzu kırıntılarından koyup, nane dallarıyla süsleyerek, bekletmeden servis yapın.






Domates Buzlu Soğuk Maydanoz Çorbası (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(1 adet Domates Buzlu Soğuk Maydanoz Çorbası (Fransa) 71,430 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort