|
Domates Çanağında Cevizli Kısır |
|
B.A.
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2015
Mesajlar: 27 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc113061
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2015
1,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay bardağı ceviz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
4 adet domates
2 adet limonun suyu
Derin bir kaba koyduğunuz bulgurları sıcak su ile ıslatrak şiimeye bırakın. Tavada zeytinyağını kızdırın, küp küp doğradığınız kuru soğanı kavurun. salçayı ilave edip biraz daha kavurun. İçine tuz, baharat ve cevizi ilve edip altını kapatın. Islattığınız bulgurla kavurduğunuz karışımı elinizle yoğurun. Taze soğan ve maydonozu ince ince kıyın limonun suyunu sıkın bulgurlu karışıma ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın. Diğer tarafta domatesin saplı kısmını kesin içini oyun ve kısırı içine doldurup servis yapın.
|
|