|
Domates Çorbası |
|
Hafize Eray
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc31789
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet domates
2 kaşık salça
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı margarin
6 bardak su veya et suyu
tuz
Karabiber
Domatesler rendelenir, yağda salça ile kavrulur. Ayrı bir kapta yağ un ile kavrulur. Üzerine su ilave edilir. Domatesler bu un karışımına katılır. El blendlerinden geçirilip içine tuz, karabiber ilave edilir. Kıtır ekmek ve kaşar peyniri ile servis yapılır.
|
Domates Çorbası |
|
harbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2009
Mesajlar: 44 Şehir: Gazi Magosa |
Kısa URL: https://ml.md/lc32971
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2009
2,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
1 kg. domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1/2 litre et suyu
Tuz
Karabiber
100 gr. konserve bezelye
100 gr. konserve mantar
2 yumurta sarısı
1/2 demet maydanoz
125 gr. yoğurt
Margarini tavada eritin. Soğanı soyun, halkalar halinde kesin. Soğanları yağda 3 dakika kızartın. Unu ilave edip bu yağda kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde kesin.. Devamlı karıştırmak suretiyle 3 dakika pişirin. Et suyunu kaynatın ve üzerine dökün. Tuzu, karabiberi, şekeri katın. 10 dakika kaynatın. Süzgeçten geçirerek başka bir tencereye alın. Başka bir kabın içinde haşlayın. Mantarları çok ince olarak doğrayın. Haşlanmış bezelye ve mantarı çorbaya ilave edin. Çorbayı tekrar kaynatın. Yumurta sarısını yoğurt ile çırpın, domates çorbasına ilave edin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
|
Domates Çorbası |
|
harbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2009
Mesajlar: 44 Şehir: Gazi Magosa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33005
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2009
2,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
2 orta soğan
1 kahve fincanı un
2,5 çorba kaşığı margarin
3 domates
2 kahve fincanı çiğ krema
3 çorba kaşığı margarin
50 gr. gravyer peyniri
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Bir tencereye iki buçuk çorba kaşığı margarin ite küçük kesilmiş soğanları koyarak sarartın. Sonra 1 kahve fincanı un ilave ederek un sarımsı bir hal alıncaya kadar 5 dakika kavurun. Sonra da bu unlu soğanlara soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış 8 orta büyüklükte domates , kıyılmış yarım demet maydanoz ile tuz ve karabiber ilave ederek domatesler iyice eriyinceye kadar pişirin. Bunlara ince kıyılmış maydanoz ile tuz ve karabiber ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve çok hafif ateşte tekrar yarım saat daha pişmeye bırakın. Yarım saat sonra tencereyi ateşten alarak çorbayı bütün domatesleriyle ince bir süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. 3 çorba kaşığı margarin ile 2 kahve fincanı da çiğ krema ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra kaseye alın. Yanında rendelenmiş gravyer peyniri olduğu halde servis yapın.
Not: Domates çorbasının üzerini küçük kesilmiş taze soğan ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|
DOMATES ÇORBASI |
|
azimet
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Tunceli |
Kısa URL: https://ml.md/lc33404
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
2,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram et suyu (8 bardak)
40 gram sadeyağ ya da margarin (2 çorba kaşığı)
600 gram domates (4 büyük) ya da 150 gram tuzsuz domates salçası
65 gram pirinç (1 kahve fincanı)
2 bardak su
Tuz
1 Bir tencereye; 2 silme çorba kaşığı sadeyağ koyarak, az kızdırmalı ve buna kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış 4 büyük domates veya yarım bardak su içinde eritilmiş bir buçuk kahve fincanı tuzsuz domates salçası ilâve ederek, domatesler eriyip de salça haline gelinceye kadar bunu arada bir karıştırmak suretiyle pişirmeli, sonra da domateslere üç çeyrek kahve fincanı un ilâve ederek, domatesleri 2 dakika kadar da unla pişirdikten sonra, bunlara 2 tatlı kaşığı tuz ile önceden hazırlanmış 8 bardak et veya tavuk suyu katmalı ve tencerenin kapağını kapatarak çorbayı küçük ateşte yanm saat kadar pişmeye bırakmalıdır.
2 Sonra, çorbayı ince süzgeçten geçirmek suretiyle başka bir tencereye aldıktan sonra buna, 2 bardak suda yumuşayıncaya kadar haşlanmış 1 kahve fincanı da pirinç katmalı ve tencereyi tekrar ateşe oturtarak 5 dakika daha kaynattıktan sonra kâseye almalı ve servis yapmalıdır.
|
DOMATES ÇORBASI |
|
cevahir
Aşçı
Kayıt: 15.04.2009
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35469
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009
2,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet domates
1,5 çorba kaşığı margarin
1 çora kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
tuz
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyup, robottan geçirin ya da rendeleyin. Tencereye margarini alıp eritin. Unu ilave edip, hafifçe kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Domatesleri ekleyin. Hemen ardından suyu katın. Tuzunu ayarlayın. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Süzgeçten geçirip, posasını ayırın. Tekrar tencereye alıp, birkaç dakika daha kaynatın. Servis kaselerine aldığınız çorbanın üzerine kruton serpip servis yapın.
|
Domates Çorbası |
|
peri kızı
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc37182
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2009
1,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 olgun taze domates
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
4-5 su bardağı et suyu
4-5 dal taze nane
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp domatesi ilave edin. Tuz ekleyip 4-5 dakika orta ateşte kavurun. 2 kaşık unu 1 bardak et suyuyla birlikte ezerek karıştırın. 1 diş sarımsağı ve nane yapraklarını kıyın. Unlu karışımı, sarımsak ve naneyi pişmekte olan domatese ilave edin. Kalan et suyunu da ilave edip karıştırın ve ağır ateşte arada bir karıştırarak çorbayı pişirin. Çorbayı dilerseniz el blendırı'ndan geçirerek süzme çorba kıvamına getirin. Dilerseniz kevgirden geçirerek süzün. Son olarak karabiber serpip ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
|
DOMATES ÇORBASI |
|
serap71
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc46100
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2010
2,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 domates ya da 3 çorba kaşığı domates salçası
1 kaşık yağ
1 kaşık un
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
Bir kâseye 1 kaşık yağı ve unu koyup hafifçe kavurunuz. Domatesleri iri iri doğrayıp una ilâve ediniz. Salça ile yapacaksanız sulandırılmış salçaya katınız. Orta ateşte un çorbası kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Domatesle yapıyorsanız süzgeçten geçiriniz. Diğer tarafta bir yumurta ile sütü iyice çırpınız. Çorba suyundan alarak ılıklaştınnız. Kaynamakta olan çorbaya katıp ateşten alınız. Kâseye boşaltıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip sıcak servis yapınız.
|
DOMATES ÇORBASI |
|
organik
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc47139
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2010
2,088 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg et suyu (8 bardak)
8 adet orta boy domates
50 gr un (1 kahve fincanı)
120 gr margarin (6 çorba kaşığı)
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
Bir tencereye margarinin yarısı konur ve soğan doğranır. Soğanlar ölünceye kadar, 10 dakika kadar kavrulur. Un ilâve edilir ve 5 dakika daha kavrulur. Bu arada domateslerin kabukları ile çekirdekleri ayıklanır, küçük dilimlere bölünür. Ayıklanmış maydanoz, tuz ve karabiberle birlikte domatesler tencereye atılır. Soğanlı unlu yağın içinde hepsi 15 dakika pişirilir. Sonra, altı kısılan tencerenih içine et suyu ilâve edilerek 25 - 30 dakika kadar pişirilir. Ateşten indirilen çorba, bir süzgeçten geçirilerek tekrar bir taşım kaynatılır. Bu sırada margarinin geri kalan kısmı ilâve edilir ve sofraya getirilir.
|
DOMATES ÇORBASI |
|
yeşil vadi
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51123
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
2,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 iri domates
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı süt
tuz
biber
2 dilim ekmek içi
Un yağda kavrulur, karıştırılarak sıcak süt yavaş yavaş konur. Salep koyuluğuna gelince tuz-biber serpilir ve 4 domatesin suyu 1 çay kaşığı toz şeker ilave edilir, pişirilir. Az yağda küçük kesilmiş ekmek (kroten) kızartılır. Servis yaparken naneyle beraber çorbaya ilave edilir.
|
Taze Domates Çorbası |
|
gümüş kepçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58429
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2010
8,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet olgun domates
4 çorba kaşığı un
3 bardak su veya et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Tuz
Karabiber
Domatesleri delikli bir kevgirin içine iri iri doğrayıp iyice sıkarak suyunu çıkarınız. Böylece domateslerin suyu ile beraber etli kısmı da alttaki kaba geçecektir. Sıkılan domateslere bir kaşık tereyağı koyarak iki dakika pişiriniz. Unu azar azar soğuk su veya et suyu ile karıştırarak bulamaç haline getiriniz. Ağır ağır tenceredeki domateslere ilâve ediniz. Geri kalan suyu da kattıktan sonra, top top olmaması için devamlı olarak karıştırınız. Tuzunu biberini ilâve ediniz.
|
KLASİK DOMATES ÇORBASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60282
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2011
3,161 defa indirildi / yazdırıldı
|
1+1/2 kg domates (soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara kesilmiş)
2 soğan (soyulup ince doğranmış)
3 çorba kaşığı tereyağ
8 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı un
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığmm ucuyla karabiber
1 tatlı kaşığı maydanoz (çok ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı ısıtınız; köpükleri sönünce önce soğanları, sonra unu ekleyiniz. Soğanlar hafif pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurunuz.
Küçük parçalara kesilmiş domatesleri, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyiniz. Domatesler iyice eriyip gevşeyince et suyunu katıp, çok hafif ateşte yarım saat pişiriniz. Çorba piştikten sonra, ince bir süzgeçten geçirerek süzünüz. Süzdüğünüz çorbayı ateşe koyup bir taşım kaynattıktan sonra, kalan 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip iyice karıştırınız.
Çorbayı servis kasesine boşaltıp, üstünü kaşar peyniri tanecikleriyle süsleyerek servis ediniz.
|
Domates Çorbası |
|
referans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64799
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
1,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet domates
Tuz
1 adet patates
6 adet soğan
Karabiber
1 adet kırmızı soğan
2 adet taze soğan
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
6 su bardağı su
Domates, soğan ve patatesi soyup küp halinde doğrayın. Kıyılmış soğanlarla patatesleri zeytinyağında sote edin. Üzerine domates, sirke ve su ekleyin. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra ocaktan alın, tuz ve karabiber ekleyip blenderden geçirin.
|
Domates Çorbası |
|
kırmızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc66567
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2011
1,823 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
3 çorba kaşığı un
Yarım paket domates püresi
2 adet orta boy domates
1.5 su bardağı süt
4 su bardağı su
Karabiber
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım paket krema
Tereyağını eritip, unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine domates püresini ve rendelenmiş domatesleri ekleyip, kavurun. Süt ve suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Daha sonra yeşil mercimekleri, tuz ve karabiberi ekleyip, 10 dakika pişirin. Kremayı ekleyip, ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
|
Domates Çorbası |
|
turmerik
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2011
Mesajlar: 27 Şehir: Paris-Fransa |
Kısa URL: https://ml.md/lc66754
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
1,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet iri olgun domates
4 su bardağı et suyu
1.5 kahve fincanı un
1 çay fincanı taze krema
1/2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Tencereye margarin koyun, eriyince küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler iyice eriyip salça haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederek unu ekleyin ve iki dakika daha pişirin. Ilık et suyunu tuzla birlikte ilave edin ve yarım saat daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Çorbayı süzgeçten geçirin ve üzerine hafif çırpılmış kremayı bir iki defa karıştırarak ekleyin. Kızarmış ekmekle servis yapın.
|
Domates Çorbası |
|
gök kubbe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc67910
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2011
1,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı su
1 tutam tuz
5 orta boy rendelenmiş domates
Yağ tencereye koyulup kızdırılır. Un ekleyip kavrulur. Domatesler eklenir. Koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Tuze eklenir. Üzerine su eklenir. Kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Kaşar peyniri ile peyniri ile servis yapılabilir.
|
Domates Çorbası |
|
Itrı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc68233
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011
1,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Adet olgun domates
5 Su bardağı su
Yarım su bardağı un
1 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Tatlı kaşığı tuz
Margarini genişçe bir tencerenin içinde eritin. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu azar azar ilave edin ve un sararıncaya kadar kavurun. Domatesleri rendeleyin ve suyunu süzmeden tencerenin içine ilave edin. Domates unla iyice karışana dek tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Suyu ve tuzu ilave ettikten sonra ateşin altını kısın. Çorba koyu bir kıvama gelinceye dek dibinin tutmaması için arasıra karıştırarak kaynatın. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
|
Domates Çorbası |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69725
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2011
1,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet domates
1 su bardağı domates suyu
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı tel şehriye
1 tatlı kaşığı sarımsaklı çeşni
Tuz, karabiber, nane, pulbiber
Yarım limonun suyu
Domateslerin kabuklarını soyup blenderden geçirin. Üzerine domates suyunu ekleyip kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip unu kavurun. Üzerine tel şehriyeyi ilave edin. Şehriyeler kavrulunca domatesli karışımı tencereye katın. Tuz, karabiber, sarımsaklı çeşni ve pulbiber ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Limon suyu, nane ve karabiber serperek servis yapın.
|
Domates Çorbası |
|
şahver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc70766
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011
1,939 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
5 adet rendelenmiş domates
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
Biraz tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun. 1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın. Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin. İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.
|
Domates Çorbası |
|
hamurabla
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2012
Mesajlar: 26 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72060
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2012
1,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
5 rendelenmiş domates
5 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı tuz
İki çorba kaşığı zeytinyağı ile iki çorba kaşığı unu bir tencerede kavuruyoruz. İçine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 5 adet rendelenmiş domatesi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Çorba koyulaşana kadar karıştırmaya devam ediyoruz İçersine bir yemek kaşığı domates salçası ile beş adet rendelenmiş domatesi ekleyin ve karıştırın. Daha sonra 5 su bardağı soğuk suyu ekliyoruz. Çorbamız koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Piştikten ve ılıdıktan sonra isteğe bağlı olarak blenderdan geçirebilirsiniz.
|
Domates Çorbası |
|
çağdaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc75185
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
1,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet soyulmuş domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
Sıvıyağı tencereye koyarak unu bir iki dakika kavurun ve salçayıda ekleyerek 1-2 dakidaka bu şekilde kavurun (orta ateşte) daha sonra rendelemiş olduğunuz domatesleri ekleyin. Blenderınız varsa bu aşamada kullanmanızı tavsiye ederim ama yoksa da pek sorun değil iyice karıştırın ve sıcak suyu ekleyin. Artık pişene kadar (çorba kıvamına gelene kadar koyulaşsın) kaynatın. En son tuzunu eklersiniz. Varsa üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz.
|
|