|
Taze Domates Çorbası |
|
gümüş kepçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58429
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2010
8,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet olgun domates
4 çorba kaşığı un
3 bardak su veya et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Tuz
Karabiber
Domatesleri delikli bir kevgirin içine iri iri doğrayıp iyice sıkarak suyunu çıkarınız. Böylece domateslerin suyu ile beraber etli kısmı da alttaki kaba geçecektir. Sıkılan domateslere bir kaşık tereyağı koyarak iki dakika pişiriniz. Unu azar azar soğuk su veya et suyu ile karıştırarak bulamaç haline getiriniz. Ağır ağır tenceredeki domateslere ilâve ediniz. Geri kalan suyu da kattıktan sonra, top top olmaması için devamlı olarak karıştırınız. Tuzunu biberini ilâve ediniz.
|
Domates Çorbası |
|
Samsun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba |
Kısa URL: https://ml.md/lc547
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2005
5,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet domates
1 kaşık salça
2 kaşık un
1 kaşık yağ
8 bardak et ya da tavuk suyu
kaşar peynri rendesi
maydanoz
Domateslerin kabuklarını çıkararak rendeleyin. Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda çevirin. Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün. Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Seris kaselerine allın, üzerini kaşar rendesi ve maydanoz koyarak süsleyin.
ML® Domates Çorbası için tıklayın
|
Domates Çorbası |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc1945
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
4,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet domates
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 bardak süt
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar
Tuz
Hafifçe eritilmiş yağ ve un kısık ateşte hafifçe çevrilir. Yavaşça süt ilave edilir. 1,5 litre kadar su ağır ağır karışıma ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesler blender yardımıyla çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir kez daha mixer yardımıyla boza kıvamına getirilir. Arzuya kadar tuz ilave edilir. Servis edileceği zaman üzerine rendelenmiş taze kaşar konulur.
ML® Kolay Domates Çorbası (görsel)
|
Domates Çorbası |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7958
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
4,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı su veya et suyu
6-7 adet sulu iri domates veya 2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı katıyağ
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Yeterince tuz, biber.
Bir kase içinde yağ ve unu karıştırıp kavurunuz. Domatesleri iri doğrayınız. Doğradığınız domatesleri, un yağ karışımına ilave ediniz. Eğer salça kullanacaksanız. Salçayı önce ılık suyla eritiniz. Sulandırılmış salçayı un yağ karışımına ilave ediniz. Bu karışımın üstüne, su veya et suyunu dökünüz. Orta hararetli ateş üzerinde karıştırarak sulu boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Piştiğine karar verdikten sonra, domatesle yaptıysanız ince delikli bir tel süzgeçten geçiriniz. Salçayla yaptıysanız bu işleme gerek yoktur. Öte yandan bir adet yumurtayı kırıp çırpınız. İçine bir bardak ılık sütü ilave edip iyice karıştırınız. İçine çorbadan bir miktar alıp karıştırınız. Elde ettiğiniz sıvıyı çorbanın içine dökünüz. Bir taşım kaynatıp üzerine kaşar peyniri rendesi serpip, sıcak sıcak ikram ediniz.
ML® Kışlık Domates için tıklayın
ML® Kışlık Domates (görsel)
|
Domates Çorbası |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc1946
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
4,303 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet domates
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin (tereyağı tavsiye olunur)
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edin. Pürtüksüz bir bulamaç olmalıdır. Daha önceden rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırmaya devam edin. 5 bardak suyu da ekleyip çorba hafifçe koyulaşana kadar çevirmeye devam edin. 5 dakika kadar kaynatıp kapatın. Eğer pürtüklü ise ılınınca tencerenizin içinde el mikserini 1-2 defa çevirin. Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin.
ML® Domates Bastı için tıklayın
ML® Domates Bastı (görsel)
|
Domates Çorbası |
|
PazarOla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2005
Mesajlar: 42 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc713
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2005
4,293 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
4 iri domates
1 baş soğan
2 çorba kaşığı katıyağ
3/4 fincan un
1 kahve fincanı pirinç
1 bardak su
150 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Bir tencereye yağ ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun, domates ve tuzu ilave edip kaynatın. Domatesler pelteleşince unu katıp 5 dakika daha pişirin, et suyunu katıp 5 dakika daha kaynatın. Pirinç ve bir bardak suyu katıp 1 saat kadar orta ısıda pişirin. Daha sonra çorbayı süzgeçten geçirip servise alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
ML® İtalyan Usulü Domates Çorbası için tıklayın
|
Domates Çorbası |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc1944
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
4,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet olgun domates
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar
Yağ ve un bir tencerede hafifçe kavrulur ve üzerine yavaş yavaş süt ilave edilip, karıştırmaya devam edilir. Ara verilmeden bir litre kadar su ilave edilip karıştırma işlemini sürdürülür. Diğer taraftan kabuğu çıkarılıp, küp küp kesilmiş domates mikserden geçirilip bu karışıma ilave edilir ve 15 dakika bu şekilde kaynatılır. Arzu edildiği kadar tuz konur ve servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edilir.
ML® Kolay Domates Çorbası için tıklayın
|
Domates Çorbası |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc7439
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2006
4,193 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet büyük domates
1 adet orta boy kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
5 bardak su
1 fincan un
yeterince tuz
karabiber
rendelenmiş kaşarpeyniri
Bir tencereye 3 çorba kaşığı yağı koyalım ve kızdıralım. Bu yağa ince kıyılmış soğanları atıp, pembeleşene kadar kavuralım. Kabuklan soyulmuş domatesleri küçük parçalara ayırıp, soğanların üzerine boşaltalım ve hafifçe kavuralım. Unu koyduktan sonra kavurmaya devam edelim. Beş bardak su ilave ederek aralıksız karıştırmak suretiyle kaynatalım. Tuz ve karabiber ekleyelim. Eğer çorbamız arzu edilenden daha koyu olursa bir miktar daha su ilave etmek suretiyle kıvamı ayarlanabilir. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpelim.
ML® Sakalaçarpan Çorbası için tıklayın
ML® Sakala Çarpan Çorbası (görsel)
|
Domates Çorbası |
|
yine gülnihal
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc26554
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2008
4,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet olgun domates
5 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
6 su bardağı su
1 tablet et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Rende kaşar
Yağ ve un kavrulur. Üzerine rendelenmiş, süzgeçten geçirilmiş domates ve salça eklenir. Telle sürekli karıştırarak kavrulur. 5 dakika kadar sonra sıcak su, tuz ve ufalanmış et suyu tableti atılır. Bir taşım kaynatılır. Servis kasesine konur, üzerine rende kaşar bırakılır.
|
Domates Çorbası |
|
ziyafet
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18744
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
4,082 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. domates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
Tuz
Pul biber
Tereyağı tencerede eritilir. Un ilave edilerek hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış domates konur.
İyice karıştırılıp ezildikten sonra 4 bardak su veya et suyu ilave edilir.
Tuz ve pul biber de konduktan sonra 5 dakika kadar kaynatılır.
Sıcak olarak servis yapılır.
|
Domates Çorbası |
|
ErikAğacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2007
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16966
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007
4,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı domates salçası (tuzsuz)
2 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı un
4 Yemek kaşığı sıvı yağ veya yarım paket margarin
2 çorba kaşığı Tuzot
10 bardak et suyu
50 gram rendelenmiş kaşar
Yağı tencereye koyup eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip 3 dakika kavurduktan sonra, rendelenmiş domatesi ilave ederek karıştırın. Suyu, yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırın. Tuzot'u da ilave edip 5 dakika kaynatın. Kaselere pay ederek rendelenmiş kaşan da üzerlerine ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Domates Çorbası |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc22583
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008
4,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kaşık tereyağı veya margarin
4 çorba kaşığı un
1 kilo soyulmuş domates
3 bardak et suyu
Tuz
Kırmızı biber
Tereyağını eriterek un ile kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve et suyunu ilâve edin. Tuz ve kırmızı biberi ekleyip karıştırarak pişirin.
|
Domates Çorbası |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1460
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2006
4,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 bardak et suyu
3 orta boy domates
1 adet büyük soğan
3 kaşık yağ
1 fincan un
1 bardak su
tuz
Bir tencereye yağ ve ince doğranmış soğan alınır. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan bu soğan içerisine kabuğu soyulmuş ve küçük parçalar halinde doğranmış domatesler katışır. Birlikte karıştırılarak ateşte iyice eritilir. Buna un ilave edilir, ateşte bir iki dakika karıştırılır, tuz katılır. 6 su bardağı et suyu ve bir bardak su konur aralıksız karıştırılarak kaynatılır. Süzgeçten geçirilerek bunların üzerine haşlanmış, yumuşamış pirinç atılır, kaynatılır.
Not: Domates olamdığı zaman bu çorba salça ile de yapılabilir. Kavrulmuş yağ ve soğan üzerine 2 kaşık salça katılır, kavrulur sonra diğer işlemler yapılır.
ML® Terviye Çorbası için tıklayın
|
Domates Çorbası |
|
bıdık45
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2007
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20148
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2007
4,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 Domates
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yumurta
4-5 dal maydanoz
Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız. Tel süzgeçten geçirilmiş domates suyu, tuz ve yağ ilave ediniz. Bir kâseye yumurta kırıp un koyunuz. Çatalla çarparak yavaş yavaş sütü yediriniz. Çorba suyu ile ılıklaştırıp karıştırarak çorbaya katınız. Bir taşım kaynatıp çorba kâsesine boşaltınız. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.
Not : Yumurta ve süt ilave edilmeden sade olarak da pişirilir.
|
Domates Çorbası |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26896
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
3,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 olgun domates
1/2 demet maydanoz
1 tane soğan
2 kaşık un
5-6 bardak su yada et-tavuk suyu
Salça
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Salçayı sıvıyağla iyice karıştırıp, ocağa alın. Hafifçe kavurun. Ardından, kabuklarını soyup, blendırdan geçirdiğiniz domatesi ekleyin. Domatesler iyice eriyene kadar pişirin. 4 su bardağı sıcak suyu katın. Tuzunu ayarlayın. Kremayı bir tavaya koyup ısıtın. Diğer tarafta çorba kaynarken kremayı ekleyin. Bir müddet daha kaynatıp, tencereyi ocaktan alın.
|
Domates Çorbası |
|
Yeşil Yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc16512
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
3,901 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Bardak et suyu
3 Kahve fincanı gravyer peyniri
8 Orta boy domates
Yarım demet maydanoz
1 Kahve fincanı un
1 Soğan
6 Çorba kaşığı sade yağ
Tuz
Karabiber
Sadeyağın yarısını bir tencereye koyarak bunun içine soğanı ufak ufak doğrayın ve soğanlar ölünceye kadar on dakika kavurun. Sonra buna unu ekleyerek 5 dakika daha kavurun.
öte yanda domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve ufak dilimlere bölün, sonra bu domatesleri ayıkladığınız maydanoz, tuz ve karabiberle birlikte tencereye atın, bunları soğanlı ve unlu yağın içinde on beş dakika kadar pişirin. Tencerenin altını kısıp içine et suyunu da ekleyin ve bununla birlikte yarım saat daha pişirin.
Tencereyi ateşten indirdikten sonra çorbayı süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın ve bu arada yağın geri kalan kısmını da katın ve rendelendiğiniz gravyer peyniriyle birlikte servis yapın.
ML® Yeni Gelin Çorbası için tıklayın
|
Domates Çorbası |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24092
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
3,867 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dörtte bir kereviz
Dörtte bir pırasanın beyaz kısmı
2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı un
1 su bardağı domates ezmesi
Tuz
Karabiber
8 su bardağı et suyu
1 çay bardağı krema
Kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış sebzeleri kızgın yağın içine atın. Üzerine un ilave ederek birkaç dakika kavurun. Sulandırılmış domates salçasını yeterli tuzu da ekleyerek ilk karışımın üstüne ekleyip, 2-3 dakika kaynatın.
Sıcak et suy!u ilavesiyle bir tutam tuz serperek ağır ateşte 20-25 dakika pişirin. İnce tel süzgeçten geçirip çorba kasesine alın.
Garnitür olarak krema kullanın.
|
Domates Çorbası |
|
selami
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc19389
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007
3,867 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 gr. un (yarım yemek kaşığı)
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı nohut (ezilmiş)
150 gr süt (1 /4 çay bardağı)
2 tatlı kaşığı salça
Kaşar peyniri (1 yemek kaşığı)
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Un kısık ateşte pembeleşene kadar kavrulur. Sonra salça ilave edilerek 2-3 dakika karıştırılır. Rendelenmiş domates konur. Su ve süt ilave edilir. Kaynayınca tuz, nohut (bir gün öncesinden haşlanmış ve ezilmiş nohut) karabiber ilave edilir. Servis edilirken üzerine rendelenmiş kaşar ilave serpiştirilir.
|
Domates Çorbası |
|
maystro
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19924
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2007
3,814 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet olgun domates
1 adet çarliston biber
1 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
8 su bardağı su ya da et suyu
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Rende kaşar
Domates rendelenir, bir tencereye aktarılır. Üzerine ince kıyılmış biber tuz ve karabiber eklenir. Orta ateşte salça gibi olana dek pişirilir. Diğer tencerede un ve yağ pembeleştirilir. Üzerine pişmiş, domatesli karışım, süzgeçten geçirilerek eklenir. Daha sonra et suyu katılır. Ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatılır. Servis tabaklarına konur. Üzerine bir tutam rende kaşar bırakılır.
|
Domates Çorbası |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23245
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
3,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. doğranmış domates
2 kaşık zeytinyağı
1 adet halka halka kesilmiş soğan
3 çorba kaşığı yıkanmış pirinç
30 gr. tereyağı
Tuz
Karabiber
1 litre kaynar su
Kıyılmış maydanoz
Domates ve soğanı tereyağında pişirin, ikinci bir tencereye süzgeçten geçirip ezin. Kaynayan suya ilave edin. Tuz, karabiber ekin, pirinci katıp 20 dakika pişirin. Servisten önce biraz zeytinyağı ve maydanozla tatlandırın.
|
|