|
|
DOMATES KOMKASE (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc14997
Gönderme Tarihi: 31.May.2007
3,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-6 kişi için MALZEME:
7 adet orta boy domates (1 kg.)
1 kahve fincanı rafine yağı
1 küçük soğan ince kıyılmış
1 diş sarımsak ince kıyılmış
1/2 yaprak defne
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 cimdik toz şeker
YAPILIŞI:
Domatesin saptarını bir bıçağın burnu ile oyarak çıkarınız
Bir tencereye su koyup kaynatınız, Domatesleri kaynar suya daldırıp bir dakika bekletip çıkarınız (Bunun sebebi kabuklarının kolay soyulması içindir)
Bir bıçağın burnu ile domatesin kabuklarını soyunuz
Sonra domatesleri enine ortadan ikiye yarınız hafifçe sıkarak çekirdeklerini çıkarıp atınız ve domatesleri zar gibi küçük doğrayınız
Bir tencereye yağı koyup kızdırınız, soğan ve sarımsağı ilâve edip bir kere karıştırınız, domatesi ve kalan diğer malzemeyi ilâve edip ağır ateşte kaynatarak domates bırakacağı suyu çekinceye kadar zaman zaman karıştırarak kapağını kapatıp on-beş - yirmi dakika pişirip ateşten alınız ve servis ediniz
|
|
DOMATES KOMKASE (FRANSA) Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|