|
|
Domates Macunu (Kıbrıs) |
|
hürmüz pak
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2017
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130653
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2017
2,349 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gurmekibris.com
Henüz olgunlaşmamış yeşil domatesler alınıp soyulur. Soyulan domatesler sönmüş kirece konur (yatırılır) altı saat bekletildikten sonra çıkarılıp kaynatılır. Üç kez kaynatıldıktan sonra çıkarılıp limonlu suya konur, ile saat bekletildikten sonra elli domatese bir okka şeker konur. Altı saat dinlendirildikten sonra kısık ateşte kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Birkaç saat bekletildikten sonra limon sıkılarak bir kez daha kaynatılır. Soğuyunca kavanozlara konur. Misafirlere ikram edilir.
|
|
Domates Macunu (Kıbrıs) Tarifleri Hatay Yemekleri
|
|