|
|
Domates Püresi |
|
yanlış numara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2011
Mesajlar: 57 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc70017
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2011
1,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg olgun domates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
Domatesler rendelenir ve çekirdekleri kevgirde kalacak şekilde süzülür. Sonra tencereye aktarılır. Üzerine sıvıyağ ve tuz eklenir. Orta ateşte miktarının üçte biri azalacak kadar kaynatılır. Sonra sıcakken kavanoza konur, kapağı sıkıca kapatılır. Ters vaziyette soğuyana kadar bekletilir. Kapağiını açmamak şartıyla bir kaç hafta sonra bile kullanılabilir.
Fotoğraf "mavi zambak" tarafından gönderildi. 25.08.2020
|
|
Domates Püresi Tarifleri Turşular Konserveler
|
|