Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kurutma Tarifleri > Domates Salçası (21 adet - 1,004,037 defa bakıldı)

Domates Salçası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Domates Salçası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179904
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2024
79 defa indirildi / yazdırıldı




3 kilo domates
1 silme yemek kaşığı tuz
Yarım çay bardağından az zeytinyağı

Domatesin dışından bıçak yardımıyla çok derin olamayacak şekilde çizik atalım.
Kaynayan suyun içerisine domatesleri koyalım. Bu sayede kabukları kolay soyulacak.
Yarım dakika sonra sıcak sudan alalım domateslerimizi ve soğuk suya tutalım.
Kabuklarını kolayca soyduğumuz domatesleri süzgece alıp iri iri doğrayalım ve robottan çekelim.
Süzgece almamızın sebebi fazla suyunun atılacak olmasıdır.
Robotta incelttiğimiz domatesleri tekrar süzgece alıp elimizle baskı yaparak ezelim.
Bu sayede ise domatesleri, çekirdeklerinden arındırmış olacağız.
Tüm domatesleri bu işlemden geçirdikten sonra içerisine tuzunu ekleyip karıştıralım.
Fırın tepsisine koyduğumuz domatesler 3 gün içerisinde güneş gören yerde hazır hale gelir.
Çok güneş olduğu günler saat başı karıştırmayı ihmal etmeyin, yoksa sıcaktan yanar.
Güneşten gelen salçanın tuzu az gelirse ilave edebilirsiniz.
Yemeğe attığınız tuza oranla daha fazla atmamız gerekiyor salça için.
Kaya tuzu veya normal tuz kullanabilirsiniz.
Zeytinyağı da ekledikten sonra iyice karıştıralım, tuz ile beraber iyice karışsın.
Domatesin suyu olmadığı için bozulma yapmaz. Serin yerde saklamayı ihmal etmeyin.
Salçanızı dolapta saklamanız en iyisi olur.
Kavanoza koyduğunuz salça, yemeğe hazır. Kavanozun en üstüne tuz ve zeytinyağı koymayı ihmal etmeyin.







Domates Salçası Tarifleri Kurutma Tarifleri



(21 adet Domates Salçası 1,004,037 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort