Krep için:
4 yumurta
4 çorba kaşığı tepeleme kepekli un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz, taze çekilmiş karabiber, rendelenmişmuskat
50 gram (üç buçuk çorba kaşığı) margarin
İçi için:
500 gram ıspanak
1adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
30 gram beyaz peynir
Krep için, yumurta, un, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatımikserle karıştırın. Suyu ve sütü azar azar ekleyerek, boza kıvamında bir karışım elde edene kadar karıştırın. Çok küçük boy, yapışmaz yüzeyli bir tavada 50 grammargarini eritin. Tavayı hafifçe kaplayacak kadar margarini bırakarak, artanmargarini krep karışımına ekleyin. Yüksek ateşte, küçük kepçeyle tavaya döktüğünüz krep hamurunu önlü arkalı pişirin. Rengi fazla kararmadan kenara alın. Krep malzemesi bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. İçi için 1 çorba kaşığı unu, margarinde kavurun. Üzerine sütü ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Ayrı bir yapışmaz yüzeyli tavada, küp kesilmiş soğan ve kıyılmış ıspanağı, yağsız olarak soteleyin.Hazırladığınız sütlü unu ekleyerek karıştırın. Son olarak beyaz peyniri de ilave edin.Krepleri, hazırlanan bu harçla doldurarak, kalınca sigara böreği gibi sarın. Dilimlere kesip isterseniz domates sosuyla servis yapın.
|