Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Domates Soslu Ispanaklı Cannelloni (İtalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Domates Soslu Ispanaklı Cannelloni (İtalya)

bal böceği
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2008
Mesajlar: 26
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc29667
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2008
3,692 defa indirildi / yazdırıldı




4 cannelloni (yaklaşık 90 g)
750 g ıspanak (yıkanıp sapları ayıklandıktan sonra kaynar suda 30 saniye haşlanıp, hemen süzülmüş ve iyice sıkılarak, kurutulmuş)
15 g (1 çorba kaşığ) tuzsuz tereyağı
18 g (1 çorba kaşığı) krema
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/2 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi
15 g (4 çorba kaşığı) Parmesan peyniri rendesi
4 çorba kaşığı taze kepek ekmeği içi
1 tatlı kaşığı fesleğen (kıyılmış)
Domates sosu:
6 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 küçük soğan (çok ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
750 g domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlendikten sonra doğranmış)
1 çorba kaşığı fesleğen (ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Domates sosunu yapmak İçin zeytinyağını bir tencereye koyup, orta ateşe oturtun. Yağ ısınınca soğanları ekleyip, ateşi kısarak, iyice yumuşayıncaya (ama renkleri kahverengileşmemelidir) kadar pişirin. Sarmısak, domatesler, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, ateşi biraz açarak, domates sosunu orta ateşte yarı yarıya suyunu çekene kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
Bu arada, büyük birtencereye 4 litre kadar (yaklaşık 16 su bardağı) hafifçe tuzlanmış su koyup, kaynatın. Cannellonileri ekleyip, iyice yumuşayıncaya kadar (3 - 4 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, cannellonileri bir süzgeçte süzdükten sonra, soğuk su altında hafifçe çalkalayın ve yeniden süzüp, bir kenara bırakın.
Harcı hazırlamak için ıspanakları çok ince doğrayın. Tereyağını bir kızartma tavasında eritip, ıspanakları ekleyerek, iyice ısınıncaya kadar pişirin. Krema, tuz, karabiber ve hintcevizi rendesini katıp, tavayı ateşten alarak, ıspanaklı harcı bir çorba kaşığıyla cannellonilerin içine doldurun. Doldurulmuş cannellonileri yağlanmış 4 küçük ateşe dayanıklı tabağa yerleştirin.
Önce fırınınızın ızgarasını yakın. Domates sosunu cannellonilerin üstlerine kaşıkla paylaştırıp, Parmesan peyniri rendesi ve ufalanmış ekmekiçini üstlerine serpin. Tabakları fırın ızgarasının altına yerleştirip, Parmesan peyniri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Kapları fırından alıp, ince kıyılmış fesleğeni üstlerine serperek, servis yapın.

Not: Cannelloniler çok önceden hazırlanıp, servisten kısa süre önce pişirilebilir. Parmesan peyniri bulunamazsa yerine kaşarpeyniri kullanılabilir.






Domates Soslu Ispanaklı Cannelloni (İtalya) Tarifleri Penne Tarifleri



(1 adet Domates Soslu Ispanaklı Cannelloni (İtalya) 52,309 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort