4 patates
200 gram ıspanak
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çiğ krema
100 gram kaşar peyniri
Domates sosu için:
3 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Patates püresi için, patatesleri haşlayın. Tencereye tereyağını döküp üzerine ince doğranmış ıspanakları ekleyin. 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra haşlanmış patatesleri rendeleyip, tencereye koyun. Süt, çiğ krema, tuz ve karabiber koyup püre olana kadar pişirin. Ocaktan alıp peyniri ekleyin, karıştırıp kaşıkla servis tabağına aktarın. Üzerine domates sosu içini, rendelenmiş domatesleri, salçayı 1 su bardağında 5 dakika pişirin. Tereyağı ekleyin ve patateslerin üzerine sıcak sıcak döküp servis yapın.
|