|
|
Domates Soslu Kereviz |
|
Ersun
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc100630
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2014
1,781 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kereviz sapı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç (ufak doğranmış)
2 diş sarımsak (dilimlenmiş)
1 kutu konserve doğranmış domates
1 adet defne yaprağı
8 adet ançüez (doğranmış)
3 çorba kaşığı maydanoz
Tuz
Karabiber
Geniş bir kapta su kaynatıp içine bir tutam tuz atın. Kereviz saplarını bu suda 10 dakika haşladıktan sonra çıkarıp süzün. Kurulayın. Derince bir tavada yağı ısıtın. Soğan ve havuçları renkleri hafifçe dönene kadar soteleyin. Kereviz saplarıyla beraber tuz ve karabiberi ekleyin. Kerevizlerin rengi dönene kadar pişirdikten sonra tavadan alın. Aynı tavada önce sarımsakları ekleyip 1 dakika pişirin. Ardından domates, ve defne yaprağını katıp pişirin. Tekrar kereviz saplarını ekleyip üzeri kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. Bu sürede kereviz saplarını bir kere çevirin. Kerevizleri servis tabağına alın. Domatesli sosu yüksek ateşte 10 dakika kadar pişirin. Kerevizlerin üzerine gezdirin. Ançüez ve maydanozla süsleyin. Servis yapın.
|
|
Domates Soslu Kereviz Tarifleri Bamya Tarifleri
|
|