|
Domates Soslu Mantarlı Ravioli |
|
Ahben
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148970
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2020
365 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için;
200 g un
2 adet yumurta
Bir tutam tuz
Mantar dolgusu için;
300 g kültür mantarı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı krema
3 yemek kaşığı parmesan
Tuz
Karabiber
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates sosu için;
150 g domates püresi
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
4-5 dal dereotu
Raviolinin hamuru için; un ve yumurtayı Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alın ve yoğurma aparatıyla iyice yoğurun.
Üzerine bir tutam tuzu da ekleyin.
Sert ve yoğun bir hamur elde edeceksiniz.
İyice yoğurduktan sonra hamurunuzu streç filme sarıp 15-20 dakika Arçelik No Frost Buzdolabında
Mantar dolgusu için soğan, sarımsak ve mantarı küçük küçük doğrayın.
Arçelik Ankastre Ocakta bir tavaya zeytinyağını koyun ve yağ ısınınca soğanı ekleyip kavurun.
Ardından mantarları da ekleyin.
Suyunu çekince sarımsak, tuz ve karabiberi de ekleyip kenara alın.
Pişirdiğiniz mantarlı harç soğuyunca krema ve toz parmesan peynirini ekleyin.
Hazırladığınız hamurdan ilk önce ufak bezeler yapın ve Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesinde hamur açma aparatıyla hamurlarınızı açın.
Ardından hamurlarınızı kare kalıpla kesin.
İçlerine hazırladığınız mantarlı harçtan koyup üstünü bir başka kare hamurla kapatın.
Kapattıktan sonra kenarlarını çatalın ucuyla bastırarak şekil verin.
Arçelik Ankastre Ocakta derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın.
Hazırladığınız ravioli makarnaları 6-8 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan makarnaları bir süzgeç yardımıyla çıkartıp fazla sularını süzdürün.
Sosu için domates püresini sarımsağı ve zeytinyağını karıştırın.
Süzdüğünüz ravioli makarnaları servis tabağınıza alın.
Üzerine sosu gezdirin ve ince kıydığınız dereotlarını serpin.
|
|