Hamuru için:
1,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
Aldığı kadar su
Tuz
İçi için:
Yarım demet semizotunun yaprakları
100 gram kıyma
1 adet soğan,
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sosu için:
Yarım demet semizotunun yaprakları
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Hamur için, unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Üzerine tuz, yumurta ve limon suyu ekleyip karıştırın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine nemli bez örterek 1 saat dinlendirin. Diğer taraftan iç malzeme için semizotu, soğan ve sarımsağı ince kıyın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine semizotu, soğan, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Sos için semizotunu yıkayıp, yapraklarına ayırın. Sıvı yağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış sarımsak ve küp doğranmış domatesi soteleyin. Üzerine semizotu, sirke, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyip, semizotunun rengi dönene dek pişirip ocaktan alın. Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. 1 adet bezeyi unlu zeminde mantı hamuru kalınlığında açın. Kıymalı ve semizotlu iç harçtan küçük parçalar alarak aralıklı olarak açtığınız hamurun yarısına koyun. Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın. Yıldız şeklinde küçük bir kurabiye kalıbıyla hamurun harçlı kısımlarını kalıbın ortasına getirerek kesin. Kalan bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Daha sonra servis tabağına aktarın. Üzerine semizotlu ve domatesli sos gezdirerek servis yapın.
|