|
|
Domates Soslu Tavuk Pane |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28670
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2008
2,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aldığı kadar beyaz peynir
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
yemek kaşığı galeta unu
5 adet kemiksiz tavuk göğüs eti
1 diş sarımsak
15 gr sana yağı
1 yemek kaşığı sirke
3 adet yumurta sarısı
yemek kaşığı ince kıyılmış fesleğen yaprakları
3.5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Aldığı kadar tuz
Sosu için domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve kabaca doğrayın. Bir kapta tarhun otu, fesleğen ve maydanozu karıştırın. Ot karışımının yarısını sirkeye katın. Domates ve sarımsağı orta ateşte ufak bir tavada Sana ile yumuşayıncaya kadar 3 dakika pişirin. Sirkeyi ve tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve 5 dakika daha pişirerek suyunu çektirin. Sosu ateşten alın. Tavukları baharatladıktan sonra önce yumurta sarısına sonra taze ot-galeta unu karışımına bulayıp hazırlayın. Ana Yemek: Hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde domatesleri doğrayın. Taze otları bir kapta karıştırın. Domatesli sosu hazırlayın. Bir blenderden geçirip, sıcak olarak muhafaza edin. Tavukları tuzlayın ve biberleyin. Büyük bir tabakta, kalan ince kıyılmış taze otlar ile galeta ununu karıştırın. Yumurta sarılarını iyice çırpın. Tavukları önce una sonra yumurta sarısına en son olarak da galeta unu-taze ot karışımını bulayın. Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Yağ kızınca tavukları tavaya koyup, her iki taraflarını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Bir servis tabağına aktarıp, üzerine sosunu dökerek servis yapın.
|
|
Domates Soslu Tavuk Pane Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|