Salata için:
1 bardak 300 gr kinoa
1/2 limon
800 gr domates
1 adet taze kırmızı biber
1 yemek kaşığı saf sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke
Balık için:
4 adet 200 gr'lık bütün uskumru balığı, içi temizlenmiş
1 tepeleme çay kaşığı kişniş
Zeytinyağı
2 ince taze biberiye dalı
2 diş sarımsak
Servis için:
2 tepeleme yemek kaşığı yağsız doğal yoğurt
Birkaç dal taze fesleğen
1 bardak kinoa ve 2 bardak kaynayan suyu bir tutam tuz ve yarım limonla birlikte orta boy tencereye koyun, ateşi yakın ve ara sıra karıştırın. Başka bir tarafta, yağ geçirmez kağıt üzerinde uskumruların her iki tarafını da 2 cm aralıklarla yukarıdan aşağıya doğru çizin. Her tarafını tuz, biber ve kişnişle ovalayın sonra büyük kızartma tavasına 1 yemek kaşığı zeytin yağıyla birlikte koyun.
Domatesleri istediğiniz şekilde doğrayın ve büyük bir kayık tabağa yerleştirin. Sonra ince ince doğrayın ve biberi üzerine serpin. Biberiye yapraklarını balığın üzerine yerleştirin, ezmiş olduğunuz sarımsakları da ekleyin. Balık altın rengine ulaşınca çevirin. (Ortalama 4-5 dakika her iki taraf da kızarsın.)
Yaklaşık 10 dakika kadar kinoa piştikten sonra süzün ve limon suyunun üzerinde maşayla birlikte suyunu çıkarın. Ardından kaşıkla birlikte kinoayı domateslerin ortasına yerleştirin. Üzerine saf sızma zeytinyağı ve balzamik sirkesini, bir tutam tuz ve biberle serpin. Çıtır balıkları üste yerleştirin. Yoğurdu balığın üzerine dökün. Taze fesleğen yapraklarını ayırın ve servis edin.
|