1 kilo 0 numaralı spagetti
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1/2 su bardağı rende gravyer
Domates sosu:
1 kilo domates
1 kahve fincanı rafine yağı
1 orta boy soğan, ince kıyılmış
1 diş sarmısak, ince kıyılmış
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 adet defne yaprağı
1) Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup ince ince kıyınız.
2) Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırıp soğan ve sarmısağı ilâve ederek 1 dakika kavurunuz.
3) Bütün malzemeyi ilâve ederek bir kere kaynattıktan sonra bırakacağı suyu çekinceye kadar orta ateşte 10-15 dakika pişirip kenara ayırınız.
4) Tuzlu bol kaynar suda spagettiyi 8 dakika haşlayınız.
5) Hemen süzgece dökünüz. Üzerine yapışmaması için 1 litre kaynar su dökerek süzülünce hemen tenceresine döküp, üzerine tereyağını kızartıp ilâve ediniz.
6) Çatalla kırmadan bir kere karıştırıp tevzi tabağına boşaltarak, yanında peynir ve domates sosu ile servis yapınız.
|