|
|
Domatesli Açık Börek |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc117599
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2016
1,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet kare milföy hamuru
3 adet orta boy domates
1 su bardağı rende İzmir tulumu
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Domatesler yuvarlak dilimlenir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine tuz, kekik serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. 190 derece fırında yarım saat pişirilir.Milföy hamurları 3*3 olarak uç uca bindirilir. Merdaneyle biraz açılır. Kenarları 1 parmak eninde katlanır. Tepsiye yerleştirilir. Domates dilimleri sıralanır. Altına rende peynir bırakılır. Domates dilimleri gene sıralanır. Bu şekilde bütün hamur kaplanır. 190 derece fırında peynirler erimeye başlayana kadar pişirilir.
|
|
Domatesli Açık Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|