Millî Eğitim Bakanlığı
1 su bardağı bulgur
3 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
4 diş sarımsak
2 dal taze fesleğen
½ çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Ayıklanıp yıkanan bulgurlar süzülür.
Domatesler yıkanıp kabuğu soyulur, küçük küçük doğranır.
Soğanlar, yemeklik doğranır.
Biberlerin çekirdekleri çıkarılıp yarım santim kalınlığında doğranır.
Sarımsaklar soyulup bıçak sırtı kalınlığında doğranır.
Zeytinyağında doğranmış soğanlar ve biberler sotelenir.
Domatesler ilave edilip kavurmaya devam edilir.
Bulgur, sarımsaklar, taze fesleğenler ve tuz eklenip sıcak suda 15-20 dakika kısık ateşte pişirilir.
Ocağı kapatılıp domatesli bulgur yemeği 15 dakika kadar dinlendirilip servis edilir.
|