8 etli domates
Tuz
4 dilim kepekli ekmek
3 çorba kaşığı sirke
2 sap yeşil soğan
1 bağ taze fesleğen
Yarım tatlı kaşığı kekik
6 çorba kaşığı
Kalite zeytinyağı
Kekik
Domatesleri yıkayıp ayıklayın, ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın. Domatesleri küp halinde doğrayın, üzerine tuz serpin. Ekmeği küp halinde doğrayın, üzerine 4 çorba kaşığı su ile karıştırılmış sirke gezdirin. Soğanları halka halka doğrayın, fesleğen yapraklarını kıyın. Ekmeği, domatesi, soğanları, fesleğen ve kekiği karıştırın, 3 kaşık zeytinyağı ilave edin. Salatayı yaklaşık 1 saat bekletin, kalan yağı katın, üzerine karabiberi çekin.
|