Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Domatesli Jöle İçinde Yaz Sebzeleri (İtalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Domatesli Jöle İçinde Yaz Sebzeleri (İtalya)

bekir efendi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.11.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc29767
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2008
2,918 defa indirildi / yazdırıldı




250 g konserve tane mısır (ya da 2 orta boy mısır koçanından çıkarılmış taze mısır taneleri)
800 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, blendırda püre haline getirilmiş)
1 salatalık (soyulup dörde bölündükten sonra, çekirdekleri temizlenip, doğranmış)
1/2 tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış)
1 yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı sirke
7 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
6 damla acıbiber sosu
1/4 tatlı kaşığı kereviz tohumu
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 çorba kaşığı toz jelatin
1 1/2 su bardağı soğuk tuzsuz tavuk ya da sebze suyu
1 iri göbek salata (yıkanıp, süzdürülmüş)

Taze mısır kullanıyorsanız, bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirin ve tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca taze mısır tanelerini buğulama kabına koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak mısırları 3 dakika buharda pişirin. Tencereyi ateşten alıp, mısır tanelerini süzerek bir kenara bırakın (konserve mısır kullanıyorsanız, buharda pişirme işlemine gerek yoktur).
Bir salata kâsesinde domates püresi, salatalık parçaları, tatlı kırmızı biber, yeşil dolmalık biber parçaları, soğanlar, mısırlar, sirke, zeytinyağı, acıbiber sosu, kereviz, tohumlan, tuz ve karabiberi karıştırıp, kâseyi bir kenara bırakın.
Jelatini küçük bir kâsede 12,5 cl (yaklaşık 1/2 su bardağı) tavuk suyuyla karıştırıp, bir kenara bırakın. Kalan tavuk suyunu bir tencerede kaynatıp, kaynayınca ateşten alarak, içine kâsedeki jelatinli tavuk suyunu katın ve jelatin iyice eriyinceye kadar karıştırın.
Jelatinli tavuk suyunu sebzelerin bulunduğu kâseye ekleyip, sebzelerin her yanları bulanıncaya kadar karıştırın. Karışımı 2 litrelik yuvarlak kek kalıbına boşaltıp, kalıbı buzdolabına kaldırarak, jöle iyice sertleşinceye kadar (en az 4 saat) buzdolabında soğutun.
Kalıbı buzdolabından alıp, bir bıçağın ucunu kalıbın iç çeperinde gezdirerek jöleyi gevşetin. Kalıbın dip bölümünü 2 - 3 saniye kaynar su dolu bir kaba batırırı. Sonra üstüne bir tabağı ters kapatarak altüst edip, jöleyi tabağa çıkartın. Bir servis tabağına salata yapraklarını yerleştirip, öbürtabaktaki jöleyi yeşil salata yapraklarının üstüne kaydırın ve hemen servis yapın.






Domatesli Jöle İçinde Yaz Sebzeleri (İtalya) Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(1 adet Domatesli Jöle İçinde Yaz Sebzeleri (İtalya) 48,330 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort