http://www.ebruomurcali.com.tr
1 kg. taze asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
4 adet kuru soğan
4 adet domates
1 demet taze nane
4 diş sarımsak
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kimyon.
Tuz
Tabanı için:
1 adet soğan
1 adet domates
Zeytinyağında küp doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar kavurun. Doğranmış domatesi ekleyin ve 15 dakika soteleyin. Pirinci koyun ve sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Sarımsak, baharat ve 3 su bardağı su ekleyin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Kıyılmış naneyi ekleyerek harcı harmanlayın. Yaprakların ortasına harcı koyun ve rulo şeklinde sarın. Tencerenin tabanına bir kat halka doğranmış soğan, bir kat da domates dilimleri yerleştirin. Üzerine sarmaları dizin. Limon suyunu dökün, 1 su bardağı su koyun. Açılmaması için üzerine tabak kapatın. Sarmanızı 35 dakika pişirin. Limon dilimleriyle süsleyerek ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
|