MALZEMELER
1 paket penne makarna veya burgu makarna
7-8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Sos icin:
7-8 adet kuşkonmaz(yesil yada beyaz)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Yarım su bardağı rende parmesan peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle derin ve geniş ağızlı bir tencereye 7-8 bardak suyu koyup, kaynamaya bırakalım. İçine tuzu da ekleyelim. Su kaynamaya başlar başlamaz makarnalarımızı ilave edip, 8-10 dakika süresince, ara sıra karıştırarak pişirelim. Sonra da süzdürüp, bir kenarda beklemeye alalım.
Öte yanda sosumuzu yapmak üzere derin ve geniş bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyalım. Yağımız erir erimez,tavla zarı kadar küçük doğradığımız soğanı katıp, rengi sararıncaya dek kavuralım. Bir taraftan da kuşkonmazları iki santim büyüklüğünde doğrayıp, sararan soğanların üzerine ekleyelim. Domateslerin ise kabuğunu soyup, yine tavla zarı kadar ince dilimleyip, hemen kuşkonmazlarla beraber ilave edelim. 2-3 dakika daha kavurup, tuz, karabiber, fesleğeni atalım ve 2-3 dakika sonra sosun altını karıştırıp, en son olarak da peynirimizi ekleyip, makarnaları ezmeden iyice harmanlayalım.
Dilerseniz yarım demet maydanozla susleyip, servise sunabilirsiniz.
|