İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü
1 kg Melanurya balığı (temizlenmis)
4 çorba kasığı maydanoz (kıyılmıs)
2 küçük soğan (ince doğranmıs)
200 gr (1 su bardağı) zeytinyağı
2 çorba kasığı limon suyu
2 tatlı kasığı tuz
1 tatlı kasığı karabiber
2 çorba kasığı domates salçası
2 çorba kasığı su
3 orta boy domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmıs)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Atese dayanıklı genis bir cam kaba balıkları yerlestiriniz. Bir kaba maydanozu, soğanı, zeytinyağı, limon suyunu, tuzu ve biberi koyup, iyice karıstırarak atese dayanıklı cam kaptaki balıkların üstüne dökünüz. Atese dayanıklı cam kabı fırına sürüp, balıkları 20 dakika pisiriniz. Cam kabı fırından alıp, domates salçasını 2 çorba kasığı suyla karıstırarak balıkların üstüne dökünüz. Domates dilimlerini de balıkların üstüne dizip, fırında 20 dakika daha pisiriniz. Balıkları fırından çıkarıp, kabında servis ediniz.
|