500 gr makarna
10 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
Sosu:
500 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak doğranmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı
Üstü için:
60 gr (1/2 su bardağı) gravyer yada kaşer peyniri rendesi
Bütün sos malzemesini ve baharat torbasını orta boy bir tencereye koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp 25-30 dakika, sos suyunu çekip koyulaşana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten indirip baharat torbasını çıkarıp atınız. Sosu bir kaseye süzüp tadarak, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekleyiniz. Sosun makarna hazır olana kadar sıcak kalmasını sağlayınız.
Büyük bir tencerede suyu ve tuzu harlı ateşte kaynatınız. Ateşin altını kısıp makarnayı katarak 8-10 dakika, makarna iyice yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten indiriniz. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek, ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Yağı ekleyip, iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz.
Önce sıcak tuttuğunuz domates sosunu, sonra da peyniri makarnaınn üstüne serpip, hemen servis ediniz.
|