|
Domatesli Pilav |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156948
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2021
513 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı pirinç
1 adet küçük soğan
2 adet rendelenmiş domates
Karabiber
Yenibahar
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Öncelikle pirinci bir kaba alın.
Üzerine tuz ve ılık su ekleyip, 20 dakika bekletin.
Daha sonra pirinci yıkayıp, süzün.
Tavaya sıvıyağ alın.
Yemeklik soğanı kavurun.
Üzerine rendelenmiş domatesleri ilave edin.
3-4 dakika kavurun.
Ardından pirinç, karabiber, yenibahar ve tuz ilave edip, 3-4 dakika daha kavurun.
Üzerine kaynamış su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra üzerine kâğıt havlu ile kapatıp, demlendirin.
|
Domatesli Pilav |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160069
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2021
309 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 domates
2 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
1 bardak pirinç
1,5 bardak tavuk suyu
3 damla limon suyu
1/2 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş domatesleri ekleyip kısık ateşte kavurun. Yıkanmış pirinçleri düzdükten sonra tencereye alıp kavurun.
Şeker, tuz, karabiber, limon suyu ve sıcak tavuk suyunu ekleyin ve bir kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika kadar pişirin. Kağıt havlu ile örtüp demlenmeye bırakın.
|
Domatesli Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171025
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Domates 5 Adet
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Baldo Pirinç 2 Su Bardağı
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ 1 Kahve Fincanı
COOK İle Dondurulmuş Et Suyu 3 Su Bardağı
2 su bardağı baldo pirinci sıcak suya yatırıp en az 1 saat bekletin. Pilavı pişireceğiniz zaman, suda beklettiğiniz pirinci soğuk suda iyice yıkayıp bol bol durulayın. Durulama işleminde, pirincin beyaz unlu suyundan iyice arınmasına dikkat ederek, 4 – 5 kez yıkayın. Diğer tarafta, yayvan bir pişirme tenceresinde tereyağı ve sıvıyağı eritip, üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyip, domatesler iyice suyunu çekene kadar pişirin. Domatesler piştikten sonra 3 su bardağı COOK ile dondurulmuş et suyunu ilave edip, iyice çözülüp kaynamasını bekleyin. Tenceredeki domatesli et suyu kaynadığı anda bolca yıkanıp, süzdürülmüş pirinci kaynayan karışıma ilave edin. 5 dakika kadar yüksek ateşte kaynatıp, daha sonra en kısık ateşte pişirin. Pirinçler iyice suyunu çektiği anda tencerenin altını kapatıp, üzerine havlu kağıt örtüp demlendirin. 15 dakika kadar demlendikten sonra, tenceredeki pilavı, büyük, ince uçlu bir çatalla (tercihan 3 uçlu büyük tahta çatal), pirinçleri ayırarak birbirine yapıştırmadan, havalandırarak karıştırıp servis yapın.
|
Domatesli Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171482
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2023
105 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı domates rendesi
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet soğan
1 çay kaşığı dolusu tuz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağından iki parmak eksik kaynar su
Tencereye yağları koyuyoruz. Tereyağı eridikten sonra soğanları ve pirinci koyup uzun uzun kavuruyoruz. Soğanlar renk değiştirip pirinçler saydamlaştığında üzerine domates rendesini, şekeri ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine suyu ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekince ocaktan alıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
|
Domatesli Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172514
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
80 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
500 g pirinç
500 ml su, pirinci ıslatmak için
3 tatlı kaşığı tuz
100 g tereyağı veya sadeyağ
2 adet orta boy domates, küp küp doğranmış
1 tatlı kaşığı toz şeker
650 ml et suyu veya su, sıcak
Pirinci bir kaba koyun ve 500 ml su ile 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip 30 dakika ıslatın. 4-5 defa, suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün.
Bir pilav tenceresine yağı koyup eritin. Domatesleri ilâve edin ve iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
1 tatlı kaşığı tuzu, toz şekeri, et suyunu ekleyip kaynatın. Pirinci ilâve edip bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Kaynamaya başlayınca hemen ateşi kısın ve pirinç suyunu çekip üzeri göz göz oluncaya kadar 18-20 dakika pişirin.
Ocaktan alın ve pilavın üzerine temiz bir pamuklu bez veya kâğıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın.
Pilavı tahta bir kaşıkla, kenarlardan ortaya doğru dikkatlice çevirerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika daha beklettikten sonra servis yapın.
|
Domatesli Pirinç Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177637
Gönderme Tarihi: 06.May.2024
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı pilavlık pirinç
2.5 su bardağı su
4 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Pirinci yıkayıp, ılık su ekleyip nişastası gidene kadar bekletin. Tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Rendelediğiniz domatesi ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Pirinci ekleyip tane tane olana kadar kavurun. Suyu ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Dinlendikten sonra, domatesler altta kalacağından, karıştırıp, servis edin.
|
Domatesli Pilav |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178718
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2024
111 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy domates
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
Yarım demet taze nane veya maydanoz (isteğe bağlı, süslemek için)
Pirinçleri bol suyla yıkayın ve nişastasını akıtın. Ardından ılık tuzlu suda yaklaşık 30 dakika kadar bekletin ve süzün.
Domatesleri rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soymanız, pilavın daha pürüzsüz bir dokuya sahip olmasını sağlar.
Kuru soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları rendeleyin veya ince doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını veya tereyağını ekleyin ve ısıtın.
Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri tencereye ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Süzülmüş pirinçleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak toz şekeri ekleyin.
Sıcak suyu veya tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Pilav piştikten sonra tencerenin altını kapatın ve pilavın demlenmesi için yaklaşık 10 dakika kapağını açmadan bekleyin.
Servis yaparken üzerine ince doğranmış taze nane veya maydanoz serperek süsleyebilirsiniz.
|
Domatesli Pilav |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1410 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179456
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2024
115 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 su bardağı sıcak et suyu
3 adet orta boy domates
Yeterince tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
Pilavı hazırlamak için önce pirinci akan suyun altında fazla hırpalamadan yıkayalım. Daha sonra ılık tuzlu suya kabarması için koyalım. Pirinçlerin bu şekilde en az yarım saat beklemesi gerekiyor. Bu arada bizde domatesleri rendeleyelim. Uygun bir pilav tenceresinde tereyağını eritelim. Rendelenmiş olan domatesleri içine atarak, kavurmaya başlayalım. Domatesler suyunu çekince, ılık suyun içinde bekleyen pirinçleri süzerek içine atalım. Pirinçlerin renkleri matlaşana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine et suyunu ve tuzu ilave edin. Ocağın altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyin.
Pilavınız göz göz olduğunda ateşin altını kapatın. Tencerenin ağzına kağıt bir havlu kapatarak, pilavın demlenmesini sağlayın.
|
|