2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy domates
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
Yarım demet taze nane veya maydanoz (isteğe bağlı, süslemek için)
Pirinçleri bol suyla yıkayın ve nişastasını akıtın. Ardından ılık tuzlu suda yaklaşık 30 dakika kadar bekletin ve süzün.
Domatesleri rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soymanız, pilavın daha pürüzsüz bir dokuya sahip olmasını sağlar.
Kuru soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları rendeleyin veya ince doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını veya tereyağını ekleyin ve ısıtın.
Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri tencereye ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Süzülmüş pirinçleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak toz şekeri ekleyin.
Sıcak suyu veya tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Pilav piştikten sonra tencerenin altını kapatın ve pilavın demlenmesi için yaklaşık 10 dakika kapağını açmadan bekleyin.
Servis yaparken üzerine ince doğranmış taze nane veya maydanoz serperek süsleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc179456
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2024
227 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 su bardağı sıcak et suyu
3 adet orta boy domates
Yeterince tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
Pilavı hazırlamak için önce pirinci akan suyun altında fazla hırpalamadan yıkayalım. Daha sonra ılık tuzlu suya kabarması için koyalım. Pirinçlerin bu şekilde en az yarım saat beklemesi gerekiyor. Bu arada bizde domatesleri rendeleyelim. Uygun bir pilav tenceresinde tereyağını eritelim. Rendelenmiş olan domatesleri içine atarak, kavurmaya başlayalım. Domatesler suyunu çekince, ılık suyun içinde bekleyen pirinçleri süzerek içine atalım. Pirinçlerin renkleri matlaşana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine et suyunu ve tuzu ilave edin. Ocağın altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyin.
Pilavınız göz göz olduğunda ateşin altını kapatın. Tencerenin ağzına kağıt bir havlu kapatarak, pilavın demlenmesini sağlayın.