|
Dönderme (Kırşehir) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179079
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2024
94 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
Böreği İçin:
1 Adet Yufka
2 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı çörekotu
1 Tatlı Kaşığı Susam
Peynirli Harç İçin:
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1/4 Demet Maydanoz (Doğranmış)
Rendelenmiş kaşar peyniri doğranmış maydanoz ile harmanlayın. Yufkayı tezgaha serin. Tam ortasına bir adet yumurtayı kırın ve pul biberle tatlandırarak fırça veya çatal yardımıyla orta kısma dağıtın. Yufkayı üsten ve alttan ortaya doğru katlayın. Bu şekildeyken yine tam ortasına peynirli-maydanozlu harcı yayın ve yanlarda kalan yufkaları tekrardan ortaya doğru katlayın.
Hazırladığınız yufkayı yağlanmış ve ısınmış geniş bir tavaya yerleştirin.
Yufkanın üstte kalan kısmına kalan bir adet yumurtayı kırın ve tüm yüzeye yayın.
Çörekotu ve susam serpiştirin ve 3-4 dakika pişirdikten sonra yumurta kırdığınız kısmı da ters çevirip pişirin.
Pişen ürünü dilimleyip sıcak olarak servis edin.
|
|