| 
 
| 
 
 
 | 
 
DONDURMA KÜLAHLARI | 
 
  | 
YEŞİM 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 22.06.2006 
Mesajlar: 19 Şehir: İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16810 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2007 
2,981 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
150gr tereyağı
 
1su bardağı pudra şekerİ
 
1yumurta 
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
 
1çay kaşığı karbonat(silme dolu olsun) 
 
aldığı kadar un
 
 
öncelikle kurabiye hamurunu hazırlıyoruz oda ısısındaki yağla şekeri karıştırıp yumurtayı ekliyoruz. un ve karbonatı ekleyip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde ediyoruz 
 
hamuru unlanmış zeminde yarım cm inceliğinde açıyoruz 
 
külah şeklinde kesiyoruz.
 
180' de pişiriyoruz....
 
glazürü:yumurta akı,pudra şekeri ,az limon suyu iyice katılaşana dek çırpıp  gıda boyaları ile renklendirip süslüyoruz... kuruyuncaya dek bekletiyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
DONDURMA KÜLAHLARI Tarifleri Anne Kurabiyesi Tarifleri
 | 
 
 
 
 |